VİDEO-POETİKA ATÖLYESİ

Video-Poetika Atölyesi video aygıtının olanakları ile bir form olarak şiir-film üretme ve konu ile ilgili tarihsel-kuramsal bağlamı tartışma amacındadır. Bu amaç kapsamında “video”, hem bir kavram hem de bir aygıt olarak tartışılacak, bize verdiği olanaklar ve sınırlar üzerinde durulacaktır. Video imgesinin yaygınlığı ve öneminin her geçen gün arttığı bir dönemde bu imgeye yönelik çeşitli kavramsallaştırma çabaları ile karşılaşıyoruz. Bu çaba aynı zamanda bir aygıt olarak videonun yaşamlarımızın bir çok alanına dahil olması ile paralel ilerliyor. Bu süreç ise kaçınılmaz olarak videografinin sanatın, bilimin, felsefenin, politikanın, çeşitli alanları ile kesişerek çeşitli türden imgelerin doğmasına sebep oluyor. Video-Poetika Atölyesi de tam da bu bağlam içinden, poetik olan ile videografik olanın kesişiminin olanakları üzerinde durmayı hedefliyor.

Atölyeye katılım için kamera kullanımı, kurgu programı bilgisinin öncelikli bir önemi yoktur. Tarkovski'nin Ayna'sını seven, Vertov'dan haberdar olan, avangard işlere kafaca yatkın olan ve kendince bir şeyler yapmaya istekli olan katılımcılar atölyemize başvurabilir. Video-poetika ile ilgili tarihsel teorik bağlamı ve örnekleri görürken eş zamanlı olarak katılımcıların üretim sürecine başlaması amaçlanmaktadır. Süreçler bireysel veya kolektif yürütülebilir, kayıt yapabilen herhangi bir araçla şiir-video- türü üretilebilir. 

Video-poetika örnekleri için https://www.imgelemler.com/filmler sayfasına bakabilirsiniz. 

___________________________________________________

Atölye Eğitmeni: Erdem İlic

Atölye Süresi: 5 hafta

Atölye Tarihleri : 20 Mayıs 2023 – 17 Haziran 2023

Atölye Gün/Saatleri: Cumartesi 16:00-18:00

___________________________________________________

Atölyeye ön-kayıt yaptıran katılımcılarla, başlangıç tarihinden önceki bir hafta içinde tanıtım toplantısı yapılacak, toplantı günü ve saati sosyal medyadan duyurulacaktır.

Erdem İlic

1978’de doğdu. Lise yıllarında fotoğraf ile ilgilenmeye başladı. İmgelerin hızla dijitalleştiği bir dönemde fotoğrafın da varoluşunun değişmesine tanık oldu. Anaakım kuralların dışındaki sinemayı keşfettikten sonra bu ilgisini akademik meraka çevirdi. Sinematografik imgenin kavramsal analizinin yanında üretim boyutuyla da ilgilenmeye başladı. Film atölyeleri, bağımsız-kısa yapımlar, video denemeleri, analiz-eleştiri girişimleri ile imgelerin uçsuz bucaksız dünyasında gezintisine devam ediyor.

seda usubütün
04/05/2023

Son Yazılar

09/05/2023
FİLM SÖYLEŞİLERİ: “YUMRUKLARI GEVŞETMEK / РАЗЖИМАЯ КУЛАКИ”
20 Mayıs 2023 Cumartesi - AFSAD Saat 12:00 - Film Gösterimi* Saat 14:00 – Film Söyleşisi * Filmi evinizde izleyip…
...
04/05/2023
VİDEO-POETİKA ATÖLYESİ
Video-Poetika Atölyesi video aygıtının olanakları ile bir form olarak şiir-film üretme ve konu ile ilgili tarihsel-kuramsal bağlamı tartışma amacındadır. Bu…
...
09/04/2023
FİLM SÖYLEŞİLERİ: “SIÇAN AVCISI / RATCATCHER”
26 Nisan 2023 Çarşamba - AFSAD Saat 18:00 - Film Gösterimi* Saat 19:50 – Film Söyleşisi * Filmi evinizde izleyip…
...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram