BAKIŞMA HİKAYELERİ FİLMİ GÖSTERİMİ VE SÖYLEŞİ (AFSAD SİNEMA YOUTUBE KANALINDAN)

Ankara’da bağımsız sinema çalışmalarına devam eden Film Tayfası’nın 2015 yılında çektikleri “Bakışma Hikayeleri” filminin gösterimi  11 Nisan Pazar günü Saat 18:00’da Afsad Sinema youtube kanalından çevrimiçi gerçekleşiyor.

Kadrosunda yakın zaman önce kaybettiğimiz çok kıymetli Aytekin Çakmakçı Hocamızın’da görüntü yönetmeni olarak yer aldığı filmin senaryosu da yine güçlü bir isim olan Şükran Kozalı’nın Hülya isimli romanından  uyarlama.  Müziklerinin  Hakan Eren tarafından yapıldığı film, tecrübeli ve genç oyuncuları ile de dikkat çekiyor.   

Film gösteriminin ardından film ekibi ile söyleşi de gerçekleştirilecektir. Tüm sinemaseverler davetlidir.

FİLM GÖSTERİMİ:

11.04.2021 Pazar Günü

Saat:18:00

Afsad sinema Youtube Kanalında

https://youtu.be/YkkkR5PgPhM

BAKIŞMA HİKAYELERİ

Yıl   :2015

Süre :12’’

Yönetmen : M. Hakan Baykal

Senaryo    : Şükran Kozalı – Zaim Güvenç

Görüntü Yönetmeni  : Aytekin Çakmakçı

Kamera    : Meltem Çolak

Kurgu    :Hasan Yıldız

Ses  ve Işık : Semra Ay- Oğuzhan Sükut

Oyuncular  : Zaim Güvenç, Merve Aslan, Gözdecan Karaduman, Özgür Bacaksız, Cansın Murat Çevik

Sanat Yönetmeni   : Cansın Murat Çevik

Müzik   :Hakan Eren, Soner Arıca

 

SİNOPSİS

’BAKIŞMA HİKAYELERİ’’  hapisten çıkan Sarp’ın yoluna nasıl devam edeceğini anlatıyor. Bu konu bütünlüğü içinde kahramanımızın şiddet veya sevgi sarmalı arasında kaldığı bir noktada verdiği kararın nelere yol açtığını görüyoruz. Sevginin gücü ve kıymeti filmin ana temasını oluşturuyor.

Sevgi her şeyde şifa ve yol gösterici ise; sevgisizlik bilhassa bizim toplumumuzda kadına şiddet olarak kendisini göstermekte. Film ana gövdesine bu konuyu koyarken sürpriz bir finalle dakikalarını noktalıyor.

Koskoca evrende bir hiç olmak veya bu hiçliğe anlam yüklemek insanın sevgi ile çizdiği rotasında ancak ve ancak mümkün olabilmekte.

 

 

AYTEKİN ÇAKMAKÇI:

Sinema, Televizyon, Fotoğraf gibi  görsel medya alanında çalışmalarda bulunan Aytekin Çakmakçı, 1965 yılından itibaren Türkiye’de dönemin önemli görüntü yönetmeni Kriton İliadis ve Gani Turanlı,Manasi Filmeridis, Mike Rafaelyan,Özdemir Öğüt’ün asistanı olarak çalıştı. Set ve afiş fotoğrafçılığı, reklam fotoğrafçılığı, 100’e yakın sinema, 30 civarında TV dizisinde görüntü yönetmenliği yaptı. Çok sayıda saygın ödülün sahibi oldu.  Zeki Ökten, Şerif Gören, İrfan Tözüm, Erden Kral, Yusuf Kurçenli, Halit Refiğ, Zülfü Livaneli, Yavuz Turgul, Erdoğan Tokatlı, Sinan Çetin, Ertem Eğilmez, Bilge Olgaç, Tunç Başaran, Semih Kaplanoğlu gibi önemli yönetmenlerle çalıştı. Görüntü yönetmenliğini yaptığı filmler arasında, Yılanların Öcü, Muhsin Bey, Mum Kokulu Kadınlar, Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri, Biri ve Diğerleri, Kan, Uzlaşma, Düttürü Dünya, Sen Türkülerini Söyle, Işıklar Sönmesin, Prenses, Kurt Kanunu, , Bir Avuç Gökyüzü, Arabesk, İmdat ile Zarife bulunmaktadır. TV Dizilerinden bazıları ise Yaprak Dökümü, Baba Evi, Şehnaz Tango, Yeni Hayat, Benimle Evlenir misin, Deniz Gurbetçileri’dir.  Marmara Üniversitesi’nde, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde  Sinema-TV, Görüntü Yönetmenliği ve TV Tekniği dersleri verdi. 1999 yılında ilk kişisel Fotoğraf sergisini Galata'da açtı. Ulusal TV kanallarında 4 kez hayat belgeseli çekildi(TRT-TRT2-Show). Halen değişik üniversite ve sinema kurslarında workshop ve seminerlere devam etmektedir. Sayısız sosyal etkinlik projelerinde emeğinden dolayı çok sayıda plaketi bulunmaktadır. Aldığı Ödüller;  Altın Portakal Ödülü; Yılanların Öcü (1986) , İfsak Sinema Ödülü;  (1992), Altın Koza Ödülü; Mum Kokulu Kadınlar, (1996), Altın Kelebek TV Ödülü; Baba Evi(Dizi) ( 1998) İ. K. S. V. tarafından düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali'nde Sinema Onur Ödülü, (2013),Sinefest Emek Ödülü (2014), Altın Koza 100. Yıl Emek Ödülü (2014)

 

ŞÜKRAN KOZALI  :

Denizli'de doğdu. İzmir Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nü bitirdi. Yirmi yıl öğretmenlik yaptıktan sonra yazmak için emekliye ayrıldı. 22 Mart 1996'da İstanbul'dan dünya şiir severlerine seslenen 'Şiir Uzayı Laboratuvarı'nın Ankara Temsilcisi oldu ve o günü 'Dünya Şiir Günü' ilan ettiler. Edebiyatçılar Derneği'nin kurucu üyelerinden olan Kozalı, 8 Mart 2002'de BETAK'ın (Berlin Üniversiteli Kadınlar Derneği) davetlisi olarak katıldığı Dünya Kadınlar Günü'nde konuşmacı olan tek yazardı. Kozalı'nın dördü şiir, üçü roman olmak üzere yedi kitabı yayımlandı. 'Gece Çıkmaz Sokak' adlı bir şiiri İsveççeye çevrildi. 'Şiir Biliminde Kuantum Sıçramalar' adlı bildirisini, Pamukkale Üniversitesi Birinci Dil, Yazın, Deyişbilim Sempozyumu'nda sundu; metin, üniversite tarafından yayımlanan kitapta yer aldı.

Eğreti Gelin adlı romanı Tarık Günersel tarafından sahneye uyarlandı ve Atıf Yılmaz tarafından sinemaya aktarıldı.

Halen, matematik ve bilimle edebiyatı buluşturan deneme yazıları, şiirleri, Varlık dergisinde yayımlanmaktadır.

Eserleri: Eğreti Gelinler, Eğreti Erkekler,Hafifletilmiş Bir Tutunamayan, Sana Doğdum Denizli, Deniz İpeği, Vuslat, Derin Mavi Destan.

 

HAKAN  BAYKAL :

Asıl mesleği mimarık olan Hakan Baykal aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümü mezunudur.2008 yılından bu yana pek çok kısa film çalışmasında, oyuncu, görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak yer almıştır. 2012 yılında Melek Yoksa Şeytan mı? İsimli uzun metraj filmi Zaim Güvenç’le birlikte yönetmiştir. Aytekin Çakmakçı’nın görüntü yönetmenliğini üstlendiği “Bakışma Hikayeleri” isimli kısa filmde yönetmenlik yapmıştır. Halen 7 Renk isimli 7 kısa filmden oluşan projesi üzerinde çalışmaktadır. Sinemanın yanı sıra müzikle de ilgilenen Hakan Baykal, beste ve klip çalışmalarını da sürdürmektedir. 

ZAİM GÜVENÇ  :

Sinema ve dizi yönetmeni ve oyuncu. 1 Ocak 1970, Ankara doğumlu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümünden mezun olmuştur. Ardından Halkla İlişkiler bölümünde okumuş, Pedagojik formasyon almıştır. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda sahne almıştır.

Oyunculuğunun yanı sıra çok sayıda  filmin yönetmenliğini yapmış, bir o kadar filmin senaryosunu yazmış, birçok filmin de kurgu veya kamera ekibinde yer almıştır.

Yönetmenliğini Yaptığı Filmler: Eğreti Gelin Ladik (2018), Duşun Altında (2007), Aşktan Af Dilemek (2007),Hayatı Çakmak (2004),

Senaryosunu Yazdığı Filmler:Eğreti Gelin Ladik (2018),Duşun Altında (2007),Aşktan Af Dilemek 2007),Hayatı Çakmak (2004),

Yapımcılığını Yaptığı Kısa Filmler: Duşun Altında (2007),Aşktan Af Dilemek (2007),Hayatı Çakmak (2004), Bakışma Hikayeleri,

Rol Aldığı Filmler:Son Tren (Erdoğan, 2010),,Duşun Altında (2007),Aşkın Cenaze Töreni (2000),Esrime (Kuzey, 1994),Düttürü Dünya (Doğan, 1988), Melek Yoksa Şeytan mı?, Eğreti Gelin Ladik (2018), Eğreti Erkekler, Hayatı Çakmak

 

CANSIN MURAT ÇEVİK  :

İstanbul Müjdat Gezen Oyunculuk mezunu. Halen TRT çocuk kanalında seslendirme sanatçısı bir çok filme Zaim Güvenç’le birlikte imza attı. Halen T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Keçiören dijital stüdyoda tiyatro ve sinema üzerine gönüllü olarak eğitim vermektedir. Film Tayfası ekibinde oyuncu, set arkası ve genel sanat yönetmeni olarak hizmet vermektedir.

 

MERVE ASLAN  

Film Tayfasında oyunculuk eğitimi aldı. Melek Yoksa Şeytan mı  ve Eğreti Gelin Ladik uzun metraj filmlerinde oyuncu olarak dikkat çekti. Bakışma hikayeleri adlı kısa film ile Film Tayfasının tiyatro oyunlarında oyuncu olarak yer aldı.

 

GÖZDECAN KARADUMAN  :

 Film Tayfasında oyunculuk eğitimi aldı. Melek Yoksa Şeytan mı  uzun metraj ve çok sayıda kısa filmde rol aldı.

 

ÖZGÜR BACAKSIZ  :

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu. Halen aynı üniversitede yüksek lisans öğrencisi. Çok sayıda kısa filmde oyuncu olarak görev aldı.

www.afsadsinema.net

serdal
05/04/2021

Son Yazılar

09/05/2023
FİLM SÖYLEŞİLERİ: “YUMRUKLARI GEVŞETMEK / РАЗЖИМАЯ КУЛАКИ”
20 Mayıs 2023 Cumartesi - AFSAD Saat 12:00 - Film Gösterimi* Saat 14:00 – Film Söyleşisi * Filmi evinizde izleyip…
...
04/05/2023
VİDEO-POETİKA ATÖLYESİ
Video-Poetika Atölyesi video aygıtının olanakları ile bir form olarak şiir-film üretme ve konu ile ilgili tarihsel-kuramsal bağlamı tartışma amacındadır. Bu…
...
09/04/2023
FİLM SÖYLEŞİLERİ: “SIÇAN AVCISI / RATCATCHER”
26 Nisan 2023 Çarşamba - AFSAD Saat 18:00 - Film Gösterimi* Saat 19:50 – Film Söyleşisi * Filmi evinizde izleyip…
...
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram